МЕНЮ
Головна » 2023 » Листопад » 8 » Участь у міжнародному проєкті
5:57:09
Участь у міжнародному проєкті

Учителька німецької мови Людмила Шелест з 29.10. по 05.11.2023 була учасницею міжнародного проєкту dAch gGmbH "Seminare zu Thematiken der Offenen Gesellschaft“ для вчителів німецької мови, що відбувся в Берліні. Усього в семінарі взяли участь 16 вчителів та викладачів німецької мови з різних міст України та Грузії.

Семінари, дебати, майстер-класи та екскурсії були об'єднані темою "Відкрите суспільство. Культура пам’яті" : "Політична освіта", "Роль меншин", "Об'єднана країна чи все ще Схід та Захід?", "Культура футбольних фанатів".

Упродовж семінару учасники мали змогу поспілкуватися з відомою письменницею Інес Гайпель, директором школи м. Хайдельберг Андрее Кьорбер, співробітницею Європейської академії Берліна; послухати розповідь Біргіт Вінанд про Берлінську стіну; провести цікаву розмову з громадськими діячами німецької столиці та обговорити актуальні питання, що стосуються розвитку відкритого суспільства.

Програма семінару передбачала багато цікавих екскурсій пам’ятними місцями Берліна. Зокрема, учасники відвідали Міністерство закордонних справ Німеччини, Рейхстаг, музей Берлінської стіни, музей історії Другої світової війни Карлсгорст. Також побували у громадській організації «Фанпроєкт Берлін», де ознайомилися з соціально-педагогічною роботою щодо формування фан-культури підлітків та багато іншого.

Учасники жваво обмінювалися досвідом викладання німецької мови в школі й університеті. Активно обговорювалася й тема війни в Україні. Українські освітяни відчули щиру підтримку від організаторів проєкту та колег із Грузії, були вдячні керівникам та івенторам проєкту за унікальну можливість підвищення професійного рівня.

Переглядів: 42 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar