МЕНЮ
Головна » 2023 » Листопад » 21 » СПІВЕЦЬ ДУШІ НАРОДНОЇ
9:29:32
СПІВЕЦЬ ДУШІ НАРОДНОЇ

25 листопада виповнюється 185 років від дня народження класика української літератури, видатного земляка Івана Нечуя-Левицького. Напередодні цієї дати в Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ стуренів N18 імені В'ячеслава Чорновола вчителі української мови та літератури (Хавронич С.М.,Танцюра Л.М.)провели круглий стіл "Співець душі народної ", на який був запрошений Поліщук В.Т., доктор філологічних наук, професор, член Національної спілки письменників і Національної спілки журналістів України, завідувач кафедри української літератури Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, очільник Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України. Володимир Трохимович розповів учням про антиімперські дискурси в творчості Нечуя.

У заході взяли участь учні 10 класів (Кобець І., Сорокіна Д., Прилипко М., Кравець Є., Шухтіна М.), які виступили з повідомленнями про педагогічні погляди Нечуя, кохання та жінок у житті письменника, про цінності національної етики в повісті"Кайдашева сім'я", про проблему заробітчанства вчора, сьогодні, завтра (на основі повісті "Микола Джеря"). Особливий інтерес викликала презентація учениці 10-І класу Бєлової Софії, яка дослідила невідповідність табличок на будинках з назвою вул. Нечуя-Левицького та правилами написання подвійних прізвищ.

Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького декламували твори українських письменників про ювіляра.

Цікавою була і віртуальна мандрівка "Нечуївськими стежками" до літературно-меморіального музею І.С.Нечуя-Левицького у с. Стеблеві.

Учні 11 класу (Носенко К., МарченкоД.) провели екскурсію в шкільній Світлиці й познайомили з інтер'єром української хати. Бібліотекар школи Казміренко А. М. підготувала виставку творів письменника "Видатний майстер художньої прози".

Під час круглого столу учні глибше осягнули велич таланту І. Нечуя-Левицького, доторкнулися до найпотаємнішого у його житті, відкрили нове для себе у творчості письменника.

Переглядів: 37 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar