МЕНЮ
Головна » 2017 » Січень » 30 » Пам’яті жертв Голокосту присвячується
12:09:55
Пам’яті жертв Голокосту присвячується

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту - пам' ятна дата, запро­ваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН 1 листопада 2005 року. Відзначається щорічно — 27 січня. Саме цього дня 1945 року Радянська Армія визволила в'язнів із найбільшого нацистського табору смерті «Аушвіц-Біркенау» в Освенцімі. За час існування цього концтабору в ньому загинуло, за різними підрахунками, від 1,5 до 2,2 млн. людей. За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни, разом із 4,5 млн. дорослих, стали 1,5 млн. дітей.

Оголосивши 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту, Генеральна Асамблея ООН закликала держав-членів розробити про­світницькі програми, щоб наступні покоління зберегли пам'ять про цю трагедію з метою запобігання в майбутньому актам геноциду, а також знати і не забувати місця, де відбулися масові вбивства євреїв.

Учні та педагогічні працівники Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №18 приєдналися до вшанування пам’яті  жертв Голокосту,  в школі було створено експозицію на тему «Мільйонам при­свячується...», де учні познайомилися  зі свідченнями людей, які пережили трагічні події, пов'язані з Голокостом.

Переглядів: 497 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar