МЕНЮ
Головна » 2023 » Лютий » 22 » Міжнародний день рідної мови
11:03:01
Міжнародний день рідної мови

На ХХХ сесії ЮНЕСКО 21 лютого було проголошено Міжнародним днем рідної мови. Історія боротьби українського народу за рідну мову є нелегкою та кривавою. Однак рідна мова для нас є тим, що зігріває душу та серце.

Сьогодні учні1-4 класів під час годин спілкування "Я пишаюся рідною мовою" пригадали історію виникнення та розвиток рідної мови, а також провели дослідження "Моє багатство – рідна мова", мовознавчу вікторину "Як парость виноградної лози, плекайте мову…", фотоконкурс "Моя найулюбленіша книжка". Учні 6-х класів на перервах перевірили свої знання рідної мови, розшифрували прислів'я та "мудрі поради" (матеріали надано учителем української мови Литвиненко Л.М.), ознайомилися з цікавими фактами про українську мову (матеріали надано бібліотекарем школи Казмиренко А.М.). Доєдналися  до відзначення Дня рідної мови й класи, що навчаються дистанційно.

"Рідна мова - мати єдності, батько громадянства і сторож держави", - написав ще у 1527р. відомий литовський мовознавець Микалоюс Даукша. Тож давайте дбати про нашу українську рідну мову, бо вона душі основа!

 

Переглядів: 98 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar