МЕНЮ
Головна » 2016 » Листопад » 7 » Канікули в Закарпатті
10:19:46
Канікули в Закарпатті

Осінні канікули!! Нарешті! О, як довго всі їх чекали! Та особливо, мабуть, 10-М клас, адже для них була давно запланована поїздка у Закарпаття! За ці короткі два дні учні відвідали чимало цікавих місць. Своїми враженнями ділилась екскурсантка Дмитренко Валерія.

Почали ми свій екскурс по Закарпаттю у замку Шенборнів (19 ст.). Він особливий своєю будовою, бо за бажанням графа Шенборна у ньому було 365 вікон (як днів у році), 52 кімнати (як тижнів у році) і 12 входів (як місяців у році). Цей палац вразив нас своєю красою та витонченістю. Ще ми спробували води з джерела молодості, про яке там ходить чимало легенд.

Далі ми відвідали замок Сент-Міклош,  або Чинадіївський замок. Його ще називають замком кохання. Саме тут зародилось кохання, котре змінило хід історії в Європі, любов між донькою хорватського правителя , княгинею - Ілоною  Зріні  і головним з угорських повстанців - Імре Текелі. Вся наша група була буквально зачарована голосом екскурсовода та й в дійсності все , що нам розповіли, було дуже цікаво, особливо подорож "таємними переходами" замку, частини яких ї досі не знайдені та не вивчені.

Останнім замком був "Паланок" або Мукачівський замок. Дух свободи, волі і справедливості панує під зводами замку. Про романтику лицарських подвигів нагадують просторі, колись переповнені бурхливим життям, зали. Таємничість підземелля... Саме там ми побачили кімнату катувань. Паланок найяскравіший замок серед усіх, що ми побачили, найпейзажніший (панорамний).

І на завершення першого дня ми відвідали термальні джерела в Берегово, де дуже гарно відпочили від важкого,  пішохідного дня. Вода до басейнів подається з глибини  1600 метрів, насичена величезною кількість мінеральних речовин.

 Перед поселенням до готелю ми переглянули основні пам’ятки Мукачева. Оцінили архітектуру, маленькі кафешки та ресторанчики, майстерні солодощів, спробували найкращу каву, на думку мукачевців. Самі вони кажуть, що найкращі кав'ярні у Львові, а найкраща кава саме у Мукачеві.

Другий день був присвячений природним  пам'яткам Закарпаття. По дорозі зупинились на Синевирському перевалі. Перше, що вражає, це різноманіття кольорів, від біло-блакитного до смарагдово-багряного, просто неймовірна краса!

Ми відвідали легендарне озеро Синевир. Озеро сліз та великих почуттів, так його можна назвати судячи з легенди про нього. Так як озеро найвисокогірніше в Україні, знаходиться на висоті 989 метрів над рівнем моря, на його берегах лежав сніг!  По дорозі до озера ми спробували мінерально-оздоровчих вод, відвідали  реабілітаційний центр бурих ведмедів.

Відвідали закарпатських страв у Колибі, спробували грати на трембіті))

Дорогою до Мукачева зупинились біля водоспаду "Чоловічі сльози". Знаєте, це той випадок, коли назва відповідає дійсності!)

   За цей малесенький проміжок часу у нас накопичились безліч вражень.  Дійсно, коли ти бачиш усю цю красу, відчуваєш цю неймовірну енергію, куштуєш ці незвичайні страви, бачиш цих овець на полонині,   ти розумієш , що тут ніяких слів не вистачить, щоб все це описати, сказати, треба просто їхати і бачити, чути і відчувати це самотужки, бо це те, без чого, на мою скромну думку, неможливо жити!

Переглядів: 669 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar