МЕНЮ
Головна » 2021 » Травень » 23 » День вишиванки у школі
12:07:47
День вишиванки у школі

Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла візерунками української вишиванки. Діти одягли національний одяг, щоб наш сьогоднішній світ наповнився неабиякою красою та гарним настроєм, вірою та надією на те, що все буде добре. А скільки цікавинок було підготовлено класними керівниками та виконано школярами в цей день. Під час години спілкування «#вишиванка_це_модно» учні початкової школи дізналися історію свята, ознайомилися із особливостями вишиванки різних регіонів України, розповіли про свої вишиванки, пояснювали значення кольорів та візерунків, показували ручні роботи бабусь – прабабусь, виготовили макети вишиванок, малювали орнаменти, шукали красиві візерунки для вишиванок серед довкілля, створили власну фотобутафорію. На уроці української мови читали вірші про вишиванку, а на уроці малювання оздобили орнаментом рушники, сорочки героїв. У 1-В класі пройшов парад вишиванок. А учні 2-Б та їх батьки взяли участь у челенджі «Я їду по світу в вишиванці!»

Здобувачі освіти 5- 11класів були активними учасниками фотоквесту до Дня вишиванки. Створили відеороліки про легенду про вишиванку, записали відеопривітання з Днем вишиванки, виготовили листівки до свята, склали сенкани до слова «Вишиванка», підготували фотогалерею «Вишиванку одягай – Україну кохай!» Майбутні випускники школи зазирнули до української світлиці, а всі разом зробили багато світлин зі своїми друзями та родиною в цей день. Дякуємо всім за активну участь та любов до нашого оберега.

Вражаємо світ красою і розмаїттям українських вишиванок! Адже вишиванка – ознака нашої етнічної самобутності, єдності, шани предків, символ нескореності та свободи!

Переглядів: 208 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar