МЕНЮ
Головна » 2019 » Листопад » 12 » День української писемності та мови
11:12:59
День української писемності та мови

Кількість учасників – 784 учні 3-11 класів.

Кількість переможців – 59 учнів 3-11 класів.

У рамках Тижня української мови та літератури , що проходив з 4 по 9 листопада , у школі вчителі-філологи провели низку цікавих заходів, які перетворили дні шкільного життя на свято українського слова, що з гордістю, любов’ю линуло з уст учнівської молоді.

Особливий інтерес в учнів та вчителів викликав захід, проведений учителем української мови та літератури Роєнко О. П, - кав’ярня-гравікон «Авторська мовознавча кухня» , та акція «Розумійко», яку підготувала Коваленко З. Г., де було згадано цікаві маловідомі та застарілі українські слова. Корисним для десятикласників став мовознавчий практикум «Говори правильно», проведений Литвиненко Л.М.

День української писемності у Черкаській спеціалізованій школі I-III ступенів №18 імені В’ячеслава Чорновола відзначається на рівні загальнодержавного свята. Школа майорить різнобарв’ям українських вишиванок. Це традиційна форма одягу всіх учнів та вчителів школи цього святкового дня.

Упродовж дня школярі долучилися до проведення найрізноматніших заходів, підготовлених учителями-словесниками.

Перший етап - виконання творчих письмових робіт учнями всієї школи.

Учні та вчителі також долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Фіналом дня стало родинне шкільне свято «Єднаймося у рідномовнім колі!», підготовлене вчителем української мови та літератури Хавронич С.М. Метою заходу було донести учням інформацію про заснування Дня української писемності та мови, формувати знання учнів про шлях становлення рідної мови, прищеплювати і розвивати почуття патріотизму, національної гордості за мову, виховувати любов до рідної мови, бажання досконало її знати.

Долучилися до проведення Тижня і бібліотекарі школи, розмістивши в коридорі закладу тематичні книжкові та ілюстровані виставки. Слід відзначити творчу роботу вчителів української мови та літератури , які доклали багато зусиль, щоб заходи пройшли на належному рівні. Завдання, поставлені вчителями, були виконані.

Минув день цікаво, змістовно та креативно, у школі панував святковий настрій.

Переглядів: 322 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar