МЕНЮ
Головна » 2019 » Жовтень » 4 » День учнівського самоврядування у школі
0:07:31
День учнівського самоврядування у школі

Цього року День учнівського самоврядування пройшов у школі напередодні Дня учителя. Нам так хотілося зробити сюрприз нашим наставникам. Учні старших класів із задоволенням виконували обов’язки вчителів та адміністрації. Не можу сказати, що це було легко, потрібно було ретельно підготуватися до уроків, зробити так, щоб вони були цікавими, а навчально- виховний процес у школі ніщо не порушило. Я думаю, ми впоралися з цим завданням і не підвели своїх учителів.

Ось як про цей день згадує учениця 10-М класу Архипова Анастасія: «Сьогодні був прекрасний день. Я провела у 6-х класах урок зарубіжної літератури. Це, безсумнівно, був неперевершений досвід та вельми яскравий спалах. Чому? Зараз поясню... Увесь учорашній вечір я сиділа вдома за комп'ютером і намагалася знайти щось цікаве для учнів із заданої теми. Робила презентацію до уроку, готувала запитання, читала міфи та перекази. Не пам’ятаю, щоб я ще коли-небудь училася з таким натхненням. Я дуже кропітливо добирала слова, малюнки, по декілька разів перероблювала текст слайдів, проте домоглася свого. На це пішло чимало часу, але мені вдалося. І ось настала та мить. Продзвенів дзвінок і почалося. Розповіді, запитання, слайди, розмова з класом. Я цілковито поринула у хід уроку. Мені так приємно було розповідати молодшим учням про прості життєві речі, учити їх доброті та почуттю краси. Це був чудовий день. Дякую вам, шестикласники, за мою сьогоднішню посмішку!»

Ще декілька слів від учениці 10-А класу Харченко Аліни: «Сьогодні я зрозуміла, як нелегко проводити уроки. Важче за все знайти спільну мову зі своїми учнями, залучити їх до роботи, зацікавити і справді навчити чомусь. Також сьогодні на свої плечі я взяла тягар роботи і заступника директора. Ця праця доволі не легка. Заступник директора майже не має часу на відпочинок :перевірка щоденників, чергування по школі та інші буденності. Щоб підсумувати, скажу, що вчитель – людина, яка повинна бути сильною, і кожен із них заслуговує поваги. Нам пощастило, що в школі є можливість застосувати свої навички на ділі і спробувати себе вчителями».

День учнівського самоврядування - це час, коли кожна дитина може відчути себе дорослою людиною. Виконувати роботу вчителя, адміністратора. Це відчуття, коли ти займаєш найвищу посаду в закладі, до тебе приходять колеги за порадою чи допомогою, це дуже приємно. Ти відчуваєш, що  потрібен. Я сподіваюсь, що від дня учнівського самоврядування в кожного залишилися лише позитивні емоції, та кожен вже зараз, напевно, може зробити висновки про свою майбутню професію, а, можливо, хтось і стане вчителем. А для себе я зробив такі висновки: бути керівником такого великого колективу - дуже складно.

Виконуючий обов’язки директора, учень 9-М  класу Кальчук Віталій.

Переглядів: 354 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar