МЕНЮ
Головна » 2023 » Червень » 14 » День рідного краю
12:59:53
День рідного краю

Сьогодні, 14.06.2023 р., у літньому науковому таборі «Цікава Черкащина» - день рідного краю. Табірці відвідали Черкаський обласний краєзнавчий музей, де мали можливість не тільки ознайомитися з експонатами, а й спробувати себе в ролі екскурсоводів, переповідаючи цікаві історії своїх рідних.

Історична експозиція музею висвітлює історію Черкащини з найдавніших часів до сьогодення. Діти ознайомилися з унікальними археологічними знахідками – посудом, жіночими прикрасами, предметами побуту та культу наших пращурів і зі зразками зброї. Побачили не просто тогочасні обладунки, а й реконструкцію захисного одягу воїнів Русі. У колекції музею є надзвичайно цінний експонат – меч періоду Київської Русі, на якому навіть залишилася позолота. 

В одному із залів учні відчули себе героями мультфільму «Льодовиковий період».  У музеї є, мабуть, усі тварини, які були задіяні у цьому мультфільмі. Опудала звірів майже нічим не відрізняються від живих тварин: злі вовки, орли в польоті, білочка з горішком тощо.

На іншому поверсі познайомилися з призерами Олімпійських ігор. І наприкінці відвідувачів вразила одна з найбільш хвилюючих виставок «Війна триває», присвячена участі черкащан у російсько-українській війні. Зал, в який страшно заходити, адже моторошні часи минулого не так вражають, як те, що відбувається на наших очах. У залі є використані боєприпаси, речі, знайдені на окупованих територіях, які волонтери привозили в музей, і навіть дитячі іграшки, якими вже ніколи не гратимуться.

Переглядів: 40 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar