МЕНЮ
Головна » 2023 » Лютий » 7 » День безпечного Інтернету
9:58:04
День безпечного Інтернету

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це вже 20 День безпечного Інтернету. День безпечного Інтернету запровадили для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. У цей день заходи проходять у всьому світі, наша школа не стала виключенням.

7 лютого молодші школярі подивилися цікаві відео про безпечне користування інтернетом, дізналися більше про інтернет-культуру, склали правила інтернет-спілкування, взяли участь у вікторині «Безпечний інтернет», у конкурсі малюнків. Педагог-організатор Косаренко Л.І. оформила тематичні виставки «Інтернет: приховані небезпеки», «Цікаві факти про Інтернет».

На уроках інформатики (учитель Семчак В.В.) з учнями 6-х класів проводилась бесіда про безпеку в Інтернеті, з метою ознайомлення здобувачів освіти з правилами поведінки школярі переглянули відео на соціальну тематику, дізналися про шкідливий вплив інформаційних технологій, пройшли тестування «Моя залежність від Інтернету». Для здобувачів освіти 8-А, 8-М класів класними керівниками ( Боричок Н.В., Ласкавою О.І.) у співпраці з вихованцями проведена тематична година спілкування «Неприємності в мережі Інтернет. Кібербулінг».

Разом з учителем інформатики  Шемшур О.С. школярі 8-х класів долучилися до обговорення питань безпеки в Інтернеті – комунікаційні ризики (кібербулінг та кібергрумінг), переглянули та обговорили відео про сексуальне насильство над дітьми. Десятикласники розглянули питання кібербезпеки, інформаційної війни та кібертероризму. Школярі вчилися відрізняти фейки від правди, виконали практичні завдання «Конфеденційність на практиці», «Спливаючі вікна, підроблені облікові записи та інші шахрайські дії», «Я не це маю на увазі!» посібника з безпеки дітей в Інтернеті «Обачність. Пильність. Захист. Доброзичливість. Сміливість». Учні 11-х класів взяли участь у вебквесті до Дня безпечного Інтернету.

Шемшур О.С., учитель інформатики, стала учасницею онлайн-марафону ДБІ 2023 в межах співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України.

 

Переглядів: 81 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar