МЕНЮ
Головна » 2021 » Квітень » 30 » Безпека людини в небезпечних ситуаціях
8:00:32
Безпека людини в небезпечних ситуаціях

Відповідно до плану роботи школи з 26.04. по 30.04. 2021 року в школі проведено Тиждень охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Мета проведення Тижня охорони праці та безпеки життєдіяльності: поважне ставлення до безпеки людини, усвідомлення необхідності вироблення навичок із дотримання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях, що виникають при порушенні життєвого процесу в побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі.

Під час проведення комплексних заходів особлива увага приділялась створенню здорових та безпечних умов праці на кожному робочому і навчальному місці. Старшокласники взяли участь у онлайн занятті «Проживання у промисловій зоні. Дії школяра під час аварії на підприємстві. Підручні засоби захисту», онлайн турнірі «Багато знати – вміло діяти». Для учнів середньої ланки вчителі основ здоров’я та біології провели пізнавальні бесіди щодо запобігання всіляким хворобам, продемонстрували відеоролик «Як діяти у разі терористичної загрози», провели урок «Безпека життєдіяльності людини».

Вихованці початкової школи змоделювали різні небезпечні ситуації та склали пам‘ятки, якими потрібно користуватися для безпеки життя. Учні переглянули презентацію "Безпека дітей в незвичайних ситуаціях", склали правила безпечної поведінки для дітей, провели огляд-конкурс «Надзвичайні ситуації та вихід з них» з елементами відпрацювання практичних навичок, досліджували, чи можна безпечно жити у нашому небезпечному світі, здійснили опитування серед школярів (3 кл.); відправилися з Сонeчком у гру-подорож «Живи цікаво та бeзпeчно», подивились відео про поведінку з незнайомими людьми, мультфільм «Фіксики» (про поведінку в ліфті), уроки тітоньки Сови (про безпеку вдома), провели тренінг з елементами гри «Народні традиції здорового способу життя» (1кл.); провели гру- застереження «Сам удома: безпечні ігри», дидактична гру «Правила безпеки вивчаємо – про своє здоров’я дбаємо», ситуаційно-рольова гру та конкурс малюнків «Ми пішоходи», бесіду-застереження «Коробка сірників мала та наробити може зла»( 2 кл.). Учні 4-х класів тиждень розпочали із сумних спогадів, присвячених 35-річниці з дня вибуху на Чорнобильській АЕС. Пригадали правила безпечної поведінки в небезпечних ситуаціях «Хто здоровим хоче бути, той про себе вміє дбати», моделювали різні небезпечні ситуації з метою збереження життя та здоров'я, а зустріч з інспектором поліції дала змогу здобувачам освіти вчитися приймати правильні рішення в різних ситуаціях.

Завдання були цікавими та повчальними для дітей, тому заходи вийшли позитивними і навіть веселими, незважаючи на всю серйозність тем.

Переглядів: 189 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar