МЕНЮ
Головна » 2016 » Грудень » 13 » Андріївські вечорниці
2:52:56
Андріївські вечорниці

«Гей, на наших вечорницях  хто сумний – розвеселиться!» - гучно лунало 13 грудня з вуст дівчат та юнаків 10 - А та 10 - Л класів, які велично, піднесено і змістовно провели в Черкаській спеціалізованій школі І – ІІІ ст. № 18 Андріївські вечорниці. Гості свята побачили справжнє українське дійство. Хлопці та дівчата жартували, співали, ворожили. Було приємно спостерігати і за учасниками, і за глядачами, які поринули в чарівний світ народних звичаїв і традицій.

Організаторами вечорниць були класні керівники Хавронич С. М. та Палій І. О.

Розпочали свято ведучі Грищенко Алевтина та Ковтун Тарас, які звернулися до присутніх із вітальними словами, повідомили гостям про історію свята, необхідність збереження народних традицій, звичаїв та обрядів.

Прийняла  вечорниці дбайлива господиня (Дзюба Тетяна) та веселий господар (Литвин Олександр).

Як і годиться, першими до оселі завітали дівчата із дзвінкими піснями. Очікуючи парубків, вони жартували  та веселилися. Не забули дівчата й про ворожіння, які прийняли від своїх бабусь та матерів.

З гучними та веселими піснями на вечорниці завітали й парубки, які принесли неабияку радість дівчатам. Найурочистіший етап свята - обряд кусання калити. Старший парубок (Єрмаков Артур) запрошував «коцюбинських» кусати калиту – символ Сонця, щастя, достатку, добробуту та надії.

Завершальним етапом вечорниць було пригощання всіх учасників смачними українськими варениками.

Без сумніву, казкове дійство запам’ятається  усім  надовго.

Всі присутні щирими оплесками дякували учням 10-А та 10-Л класів, класним керівникам Хавронич Світлані Миколаївні, Палій Ірині Олександрівні за святковий настрій, вміння донести традиції наших пращурів та за святкову передноворічну атмосферу.

Переглядів: 693 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar