МЕНЮ
Головна » 2016 » Грудень » 28 » Засніжене Закарпаття
10:12:58
Засніжене Закарпаття

Закарпаття – чудовий край, де змішались різні культури, народи і традиції. Край вражає багатою історією, неймовірною природою, високими горами і гостинністю.

Впродовж чотирьох днів під час зимових канікул учні 10-А та 10-Л класів насолоджувалися красою чарівного Закарпаття. Побачили замки цього краю, пізнали їх історію та легенди, відвідали Ужгород, насолодились відпочинком в термальних водах… Милувалися  горами, стрімкими гірськими річками у сніговому обрамленні, стрункими припорошеними смереками та буками. Гори не можна не любити, і кожен, хто хоч раз доторкнувся до їх величної краси, неодмінно захоче повернутися, і не лише подумки.

Ранок другого дня дарує зустріч з водоспадом Шипіт. Дорога до водоспаду непроста, весь час спрямована догори. Помічаємо, як із смерекового оточення переходимо до букового лісу. Століттями прислухається буковий ліс до шипіння водоспаду… Звуки падаючої води вже чути, та справжнє свято, коли бачиш 14-метровий триступінчатий каскад водоспаду Шипіт. Магія відчувається…

Познайомилися ми з історією Воловецького району і зупинилися на відомому гірськолижному  курорті Пилипець.  Над селом Пилипець  височить гора Гимба, стрімко течуть ріки Площанка та Репінка. Щоб піднятися на вершину гори, ми скористалися послугами найдовшого крісельного підйомника протяжністю 1650 м. Підйом на гору був дуже емоційним, адже навколо тебе така краса!!! З вершини кортить скотитися вниз, бо сніг – це ж так здорово! А якими захоплюючими були наші фотосесії!

Дух перехоплювало, коли каталися на лижах та сноубордах. А потім радісні та щасливі поверталися до готелю, щоб наступного дня знову відвідати замки та  курортну  зону Поляна.

А якою незвичайною і вишуканою була кухня Закарпаття.  Ми скуштували угорські страви (бограч, гуляш), гуцули пригостили баношем і кремзликами.

Наша подорож була дуже насиченою, наповненою  цікавими і незабутніми враженнями. Радимо усім, хто хоче познайомитися з архітектурними і культурними перлинами Закарпаття, здійснити таку ж мандрівку. Можете бути переконані , що ви повернетеся звідти з незабутніми враженнями від побаченого та почутого. Отож, подорожуйте і збагачуйтесь духовно. 

Переглядів: 503 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar