МЕНЮ
Головна » 2017 » Листопад » 28 » Вшанування пам’яті жертв Голодоморів в Україні
8:29:12
Вшанування пам’яті жертв Голодоморів в Україні

Голодомор –  акт геноциду Українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

Через насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних тоталітарна система створила для українців життєві умови, розраховані на їхнє фізичне знищення. Така політика режиму – злочин проти людяності.

Визнання Голодомору 1932 –1933 років геноцидом Українського народу законодавчо закріплено Законом України “Про Голодомор 1932 – 1933 років в Україні”, ухваленим Верховною Радою України 28 листопада 2006 року.

У радянській Україні небезпечно було не тільки писати про штучний голод у пресі, листах родичам за кордон, але навіть у приватних щоденниках. Будь-який необережний запис міг зруйнувати життя, вилитися в десятиліття таборів ГУЛАГу. Та попри всі небезпеки були люди, які не могли замовчати цей злочин. Вони намагалися в різний спосіб розповісти та зберегти правду, донести її до світу.

Ми називаємо їх “Людьми Правди”. Цього року  учні 10-х класів під керівництвом учителя історії Туренко В.В. підготували та провели учнівську конференцію на тему «Табу на правду. Чому в СРСР забороняли говорити про Голодомор? Люди правди! Щоб світ знав». Школярі розповіли про страшні події Голодомору 1932-1933 років в Україні, людей , які прагнули донести до суспільства правду про страшні злочини комуністичної влади. 24 листопада  у всіх класах пройшла єдина класна година на тему «Урок пам’яті мого народу» , у фойє школи була розгорнута експозиція «Голодомор1932-1933 років» та запалені свічки пам’яті.

Переглядів: 415 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar