МЕНЮ
Головна » 2017 » Грудень » 5 » Всесвітній день боротьби зі СНІДом
8:15:45
Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначали 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я . Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета  – звернути увагу суспільства на цю проблему. За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилися. За останні п’ять років кількість виявлених випадків зараження ВІЛ/СНІД скоротилась на 20%.

Натомість в Україні серед країн Східної Європи ступінь поширеності ВІЛ/СНІД найвищий, серед дорослого населення він становить 1,1%. Протягом десяти місяців 2017 року в країні щодня реєстрували 48 випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію, 24 захворювання на СНІД та вісім випадків смерті від СНІДу.

Звернути увагу та нагадати учням школи  про страшну хворобу 20 століття вирішили члени волонтерського загону «Молодь за здоров’я» (керівник - учитель основ здоров’я  Олійник І.В.). Школярі розповіли про 10 основних факторів, які необхідно знати про ВІЛ-інфекцію та СНІД, правила уникнення ризику ВІЛ-інфікування.

Переглядів: 391 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar