МЕНЮ
Головна » 2020 » Вересень » 25 » Тиждень іноземних мов у школі
7:54:11
Тиждень іноземних мов у школі

З 21 по 25 вересня 2020 року в Черкаській спеціалізованій школі №18 імені В’ячеслава Чорновола проходив Тиждень іноземних мов. Проведення предметного тижня є складовою частиною освітнього процесу і сприяє підвищенню рівня знань учнів і розвитку в них інтересу до вивчення іноземної мови, їх творчих здібностей. Тиждень передбачав участь у ньому широкого кола учнів, включав комплекс різних за змістом і формою заходів.

План проведення тижня експонувався на дошці оголошень школи. Щоб діти відчули атмосферу свята, заходи проводилися у святково оформлених класах, у шкільних коридорах. Запрошувалися глядачі з учнів закладу, учителі. Тиждень включав різноманітні виставки, ігри, презентації, флешмоб, тематичні уроки. Учителі прагнули, щоб усім було цікаво та пізнавально.

У понеділок учні підготували різноманітні захисні маски, які прикрасили символами європейських країн, продемонстрували свої вироби на дитячих іграшках та ще раз нагадали всім здобувачам освіти про необхідність дотримання маскового режиму.

У вівторок кожен урок розпочавсяз інформаційної хвилинки, де учні дізналися про історію та культуру країни, мова якої вивчається у школі. У фоє закладу розгорнулась виставка плакатів на тему «День європейських мов», учні креативно показали бачення цієї події через малюнок та лаконічне гасло.

23 вересня, у середу, школярі працювали над проєктом «Хороший знавець мови – це…». Учні висловлювали свої думки про те, яким має бути справжній знавець мови і що потрібно знати, уміти , щоб ним стати.

Цікавинками був сповнений четвер. Школярі 6-А класу ( учителі Боричок Н.В., Ласкава О. І.) взяли участь у майстер- класі, що був підготовлений у співпраці з батьками здобувачів освіти. Діти виготовили солодке європейське дерево. Метелики з прапорами на крильцятах кожної європейської країни, доповнені цукерками, оздобили віти дерева.

Школярі 6-8 класів стали учасниками флешмобу ( учителі Голуб В.А., Шелест Л.В., Гончарова Н.І.). Промовляючи гасло нашої школи іноземними мовами, розгорнули прапори Євросоюзу, України та ЧСпШ№18. Мрія про Україну як європейську країну та частку в ній нашої школи була головною думкою заходу.

Ранок п’ятниці розпочався з інтерактивного опитування. Учні 11-А класу ( учитель Кулик О.В.) вітали учнів та вчителів з прийдешним Днем європейських мов та запропонували відповісти на запитання: «Розуміючи важливість англійської мови в житті сучасної людини, чи варто, з вашої точки зору, у майбутньому запровадити як другу державну мову англійську?» В опитуванні взяло участь 25 респондентів, з яких стверджувальну відповідь дало 17 , вважають недоцільним це робити 8 учасників опитування.

Тематичні уроки, присвячені Дню європейських мов, стали завершенням предметного тижня.

Поставлені завдання виконано. Створено умови для самовираження учнів як в інтелектуальному, так і в емоційному планах. Реалізовано навчальні (повторення, активізація отриманих знань і умінь), виховні (повага до іншомовної культури), розвиваючі (розширення кругозору, отримання нової інформації) і комунікативні завдання. В цілому, Тиждень іноземної мови дозволив активізувати діяльність учнів, стимулювати їх подальшу роботу, у досконалювати вже набуті навички самостійної роботи. Цей період став одним з цікавих епізодів шкільного життя, насичений різноманітними подіями, що сприяють розвитку інтересу в школярів до вивчення іноземних мов.

 

Переглядів: 2651 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar