МЕНЮ
Головна » 2019 » Лютий » 14 » Стоп, булінг!
2:06:12
Стоп, булінг!

Проблема насильства серед учнівської молоді у школах існувала завжди, але нині вона надзвичайно загострилася. Це соціальна проблема всього світу. Діти починають цькувати слабших для того, аби затвердити свій авторитет, розважитися, отримати якусь вигоду чи подібною поведінкою привернути увагу батьків до себе. Також є не лише агресори, але й свідки цих дійств, які стоять осторонь та спостерігають, не вчиняючи ніяких дій задля допомоги жертві або навіть підбурюють кривдника до фізичної розправи. Переважно займають пасивну позицію із-за страху опинитися на місці жертви.

13 лютого 2019 року для учнів школи проведено ряд заходів на тему «Стоп булінг у школах». Бочманова Н.В.(класний керівник 9-В класу), Боричок Н.В.(класний керівник 11-А класу), Гончарова Н.І.(класний керівник 11-І класу) провели годину спілкування «Зупинимо булінг». Дублери класних керівників 5-7 класів (у цей день у школі проходив день учнівського самоврядування) під час активного діалогу школярі обговорили поняття булінгу, його різновиди, навели приклади проявів булінгу за допомогою відеоматеріалів під час проведення годин класного керівника. Спеціалісти Соснівського відділу ДВС (державної виконавчої служби) Василюк Ю.О., Надточий А.В., Шпак О.А., які завітали до школи для бесіди з учнями, розповіли про категорії осіб, які можуть бути причетними до булінгу, та його наслідки для всіх: жертви, агресора та спостерігача. А головні державні виконавці Придніпровського відділу ДВС Герасименко М.В., Атамась Ю.О., Тімофєєв В.С. під час обговорення ключових питань булінгу з учнями 9-А класу наголосили, що «булінг – це не круто». Круто – бути товариським, успішним, уміти дружити і цінувати товариські стосунки, підтримувати один одного, знати права та обов’язки.

Головна мета всіх заходів - привернути увагу до даної проблеми, допомогти дітям навчитися розпізнавати булінг та ні в якому разі не замовчувати проблему; проінформувати про варіанти допомоги.

Переглядів: 443 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar