МЕНЮ
Головна » 2019 » Жовтень » 15 » Стартував І етап Міжнародного мовно – літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка
4:56:32
Стартував І етап Міжнародного мовно – літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Незвично і цікаво було проведено цього року І (шкільний) етап Х Міжнародного мовно – літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в Черкаській спеціалізованій школі І – ІІІ ступенів № 18 імені В’ячеслава Чорновола. До школи було запрошено сучасних письменників, які завітали в Черкаси на книжковий фестиваль.

Учні 9-А, 9-Л, 10-А, 10-М мали нагоду зустрітися із сучасною українською письменницею Дарою Корній. Школярі дізналися про те, як народжується книга. Інтригуючий жанр фентезі зацікавив слухачів, особливо вміння авторки поєднати у своїх творах сучасний світ із народними міфами, казками, легендами.

Емоційно, цікаво, натхненно пройшла зустріч одинадцятикласників із письменниками Наталією Матолінець та Віктором Янкевичем. Наталка – авторка львівська, володарка ІІ премії «Коронація слова» за твір «Гессі» у стилі фентезі. Презентувала свої твори «Варта у грі», «Артефакти Праги», «Академія Аматерасу».

Віктор Янкевич захопив цікавими детективними історіями, які створені на реальних фактах. Розповів автор про те, як бути молодим письменником, як встигає займатися спортом, знаходить ключик до сердець читачів, про любов, рідний Кременець, друзів і нові книжки.

На згадку лишилися книги із автографами в бібліотечку кабінету і позитивні емоції.))

Учні 5-А та 6-Л класів спілкувалися із Валентиною Захабурою, письменницею, авторкою і виконавицею пісень, бібліотекарем, яка розповіла про свою творчість, звідки черпає ідеї, хто є героями її книг.

Всі отримали надзвичайний заряд позитиву!

Переглядів: 262 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar