МЕНЮ
Головна » 2017 » Березень » 24 » Проведення Тижня дитячої та юнацької книги
9:33:23
Проведення Тижня дитячої та юнацької книги

Всі хороші книги схожі в одному, - коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться.

Е. Хемінгуей

З 20 по 24 березня у школі проходив Тиждень дитячої та юнацької книги. Цей традиційний захід уже вкотре доводить, що шкільна бібліотека є важливою, невід’ємною ланкою навчально – виховного процесу. Тож метою тижня стали популяризація книги, культури читання учнів, бібліотечні знання школярів.

У шкільній бібліотеці щоденно демонструвались нові виставки книжок, розраховані на різні вікові категорії учнів.

Змінна виставка «Нові надходження » познайомила школярів з книгами ,які були подаровані черкаськими поетами та учнями,завдяки акції «Подаруй бібліотеці книгу».

З метою виховання шанобливого ставлення до книги та шкільного підручника в шкільній бібліотеці були організовані книжкові виставки: «Книга завжди поруч з нами», «Твій друг – книга», «Новинки шкільної бібліотеки», «Книга – джерело знань», «Найстаріші книги шкільної бібліотеки» та інші.

В шкільній бібліотеці були оформлені книжкові виставки: «Книги – ювіляри 2017 року», «Письменники – ювіляри».

Бібліотекарями закладу була проведена презентація книжкової виставки «Черкаси : вчора і сьогодні», яка була спрямована на популяризацію книги та бібліотеки, виховання любові до рідного міста, розвиток пізнавальних інтересів дітей.

Бібліотекарі розповіли про книги з виставки, підготували стенд з фотографіями, листівками з історії нашого міста. Бібліотекарем школи була проведена презентація»Як твориться книга» серед учнів 7,5 класів.

В шкільній бібліотеці була оформлена книжково  – ілюстративна виставка «Відчиняє двері казка».

Справжньою подією тижня стала зустріч учнів 4-х класів  з письменницею та майстринею Л.М.Колесник .

Було проведено підсумок конкурсу на кращого читача бібліотеки,переможці отримали грамоти.

Було подаровано пам’ятку  читача «Юний друже!» Потім для 1- класів було проведено посвяту в читачі.

Протягом тижня проходив конкурс малюнків «Мій улюблений літературний герой», до творів Е.Портер «Поліанна»,В.Нестайка «Тореадори з Васюківки»

Заходи, проведені в рамках Тижня дитячої та юнацької книги, сприяли популяризації книги та читання.

Переглядів: 648 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar