МЕНЮ
Головна » 2020 » Листопад » 16 » Предметний тиждень української мови та літератури, зарубіжної літератури (09.11.2020 р. - 13.11.2020 р.)
6:19:00
Предметний тиждень української мови та літератури, зарубіжної літератури (09.11.2020 р. - 13.11.2020 р.)

Проведення предметного тижня української мови та літератури, зарубіжної літератури у Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №18 імені В’ячеслава Чорновола було організовано у формі різних цікавих інноваційних заходів.

10 листопада учні 5-их класів під час мовознавчого гравікону (організатор – учителька О. П. Роєнко) проявляли креативність, мімікою й жестами показуючи слова, змагалися, хто швидше відповість на питання вікторини, управлялися в конкурсі скоромовок-спотиканок «Хто може повторити?». Було пізнавально і весело.

Мовознавчі перегони "Прикрась життя українською" – таку назву мав захід, який 10 листопада будо проведено для учнів 7-Л класу. Організатор – учителька С. М. Хавронич. Школярі мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної мови, перевірити раніше набуті знання, продемонструвати творчі вміння, кмітливість та винахідливість.

10 листопада учні 6-І класу відвідали мовознавче кафе "Гурман" (організатор – учителька З. Г. Коваленко), де "спробували на смак" багату на різні родзинки рідну мову. Учні на аперитив відгадували українські приказки, фірмовою стравою був фонетичний і орфоепічний мікс, а на десерт – жартівливі загадки. Діти з цікавістю працювали на уроці, спробували себе у ролі офіціантів і відвідувачів-дегустаторів. Нестандартна форма проведення зацікавила учнів і вмотивувала до подальшого навчання.

10 листопада учні 9-М класу провели дайджест “Козацькі літописи – історія, написана списом і мечем”. Організатор – учителька Л. М. Литвиненко. Узявши девізом своєї роботи латинський вислів “Ad fontes! (До джерел!)”, дев’ятикласники із зацікавленням виконали інтерактивні вправи, ознайомилися з особливостями створення історично-мемуарної прози.

11 листопада у 8-А класі було проведено конкурс-гру "Літературна розминка" із зарубіжної літератури. Організатор – учителька О. М. Кириленко. Беручи участь у літературній грі, учні повторювали вивчене на уроках зарубіжної літератури у 5-8 класах, розвивали зв'язне мовлення, вміння працювати у групі, швидко приймати рішення, виховували любов до світової літератури.

Учні 8-Е класу 11 листопада під час мовознавчого турніру "Заговори, щоб я тебе побачив" (організатор – учителька Л. М. Танцюра) мали змогу використовувати виражальні можливості української мови , продемонструвати свою активну життєву позицію, творчі вміння та кмітливість. Цікавими були етапи турніру: "Будьмо взаємно ввічливими", "Сторінка історії", "Модне дефіле", "Хвилинка", конкурс "Ти моя ластівко..." Учні 9-А і 9-Л класів, справжні українці, шанувальники мови, 12 листопада продемонстрували свої знання та вміння під час змагання на кращу команду знавців рідного слова в інтелектуальній грі-конкурсі "Мовознавчий марафон". Організатор – учителька Т. М. Чернега. Захоплюючими, пізнавальними і веселими були перебіги: "Мовне асорті", "Угадай фразеологізм", "Цікавий наголос", "Словникар", "Упіймай помилку". На "фініші" дев'ятикласники дійшли висновку, що кожен народ відбудеться лише тоді, коли усвідомить себе в рідному слові.

12 листопада учні 5-Е та 5-М класів взяли участь у літературній вікторині "Подорож у країну казок". Організатор – учителька С. М. Лімборська. Завданням заходу було показати фантастично-прекрасний, безмежний та захоплюючий світ казки, залучити до нових знайомств із ним та його героями. Також продемонструвати свою читацьку обізнаність і любов до цього стародавнього жанру літератури.

Вікторина стала своєрідним підсумком у вивченні теми "Літературна казка".

 

Переглядів: 506 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar