МЕНЮ
Головна » 2016 » Листопад » 13 » Подорожуємо!
4:25:39
Подорожуємо!

Наша поїздка відбулася 13-16 жовтня. Чернівці нас вразили  архітектурою. Все чарує: форма, кольори (які вирізняються своєю яскравістю, багато будівель у рожевих тонах, і навіть церква тут може бути розфарбованою у насичений рожевий колір, що, погодьтесь, доволі рідкісне явище для архітектурних рішень в Україні).

Та найбільше враження справив Чернівецький університет, який належить до світової спадщини ЮНЕСКО. Це  колишня резиденція буковинських митрополитів. Ця велична споруда вражає своєю вишуканістю, розкішшю та красою. Вона прекрасно  збереглась до наших днів. Як би хотілося тут навчатися!

Історія старовинного міста Хотина – це запеклі війни, великі повстання, славетні перемоги та страшні поразки, це історія жорстоких битв за володіння могутньою фортецею. Замок у Хотині мав вигідне розташування – він знаходився на перетині важливих торгівельних шляхів і завжди був мрією для завойовників. Хотинськими землями прагнули володіти польські королі, молдавські господарі, турецькі султани. За наказом короля Данила Галицького, на місці дерев’яної фортеці було побудовано кам’яну, що стала однією з наймогутніших у Східній Європі.

На подвір’ї Хотинського замку знаходиться старовинний колодязь, глибина якого становить 62 метри. Навіть сьогодні можна черпати воду з цього колодязя. Вода тут дивовижно смачна!  А яку кімнату тортур ми бачили! Уміли ж наші предки захищатися!

І ось довгоочікувана Кам’янець-Подільська фортеця. Вона відома ще з XIV століття як частина оборонної системи міста Кам'янець. Та найбільше вражає краєвид навколо. Каньйон річки просто величезний, обриви, а внизу тече вузенька річечка. Замок неймовірно гармонує з навколишнім світом, додаючи місцю загадковості.

Назавжди запам’ятаються розповіді про Устима Кармалюка, Меджибізька фортеця, музей жертв Голодомору 1931-1933 років у Меджибожі. А ще неймовірні враження від спілкування під час подорожі!

Учні 8-А,Л класів.

Переглядів: 481 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar