МЕНЮ
Головна » 2020 » Грудень » 8 » Міжнародний день волонтера
6:18:44
Міжнародний день волонтера

Волонтер – у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які цілком безоплатно працюють будь-де, де потрібна допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах і будинках для людей похилого віку тощо.

Офіційно вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. Після Першої світової війни, у 1920 році у Франції, був здійснений перший волонтерський проект за участю німецької та французької молоді, у рамках якого волонтери відновлювали зруйновані війною ферми в районі місць найбільш запеклих боїв між німецькими й французькими військами. Потім цю естафету підхопила Індія й рух поширився світом.

Генеральна Асамблея ООН в 1985-му році на 40-й сесії у спеціальній резолюції запропонувала урядам відзначати 5 грудня як “Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку”.

Нам, українцям, здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 – саме Революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, що з поодиноких випадків виросло в потужний громадянський рух.

Педагогічний, батьківський та учнівський колективи нашої школи постійно беруть участь у різноманітних благодійних акціях, неодноразово долучалися до збору вантажів у зону ООС. Напередодні Міжнародного дня волонтера лідер учнівського самоврядування школи, учень 10-М класу Кальчук Віталій, взяв участь у зустрічі, що відбулася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, з волонтерками ООС. Розповідь аеророзвідниці Галини Клемпоуз, військового капелану Лори Когут та волонтерки Альони Вербицької викликала інтерес та жвавий діалог. Присутні на зустрічі обговорили гендерну рівність в боях, різницю життя на фронті і в мирних містах.

Дякуємо всім за те, що разом робимо! Спасибі за прагнення зробити світ кращим і добрішим!

Переглядів: 255 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar