МЕНЮ
Головна » 2020 » Грудень » 14 » Міжнародний день прав людини
7:00:16
Міжнародний день прав людини

Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.

З нагоди цієї події у  нашій школі  пройшов Всеукраїнський урок  на тему «Права людини». Учні 7-М та 7-Л класів ( учитель Фрей Л.В.) ознайомилися з історією розвитку прав людини у світі,   з правами, що мають громадяни України, та правами дітей у нашій державі згідно Конвенції ООН про права дитини.

Школярі 10-Л класу ( учитель Коваленко З.Г.) провели обговорення змісту міжнародних правових документів та з’ясували специфіку прав дитини. Проаналізували правові проблеми в сучасній Україні та світі, наголосили, на що треба звернути увагу і владі, і звичайним громадянам. Для учнів 10-М класу  відбулась правова гра «Чи знаєш ти свої права та обов’язки?» ( учитель Туренко В.В.).  Гравці відповідали на питання, пов’язані з правами людини та правами дитини.

Переглядів: 678 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar