МЕНЮ
Головна » 2023 » Березень » 12 » Дні пам’яті Тараса Шевченка
9:08:49
Дні пам’яті Тараса Шевченка

«Він був сином мужика і став володарем у царстві духа», - так мовив про Тараса Шевченка І.Франко. Не можна виразити словами велич Шевченкового генія, який і зараз надихає український народ на боротьбу з російськими  окупантами. Він учить малих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовими до боротьби  за справедливість, за честь України.

10 березня ми знову перегортали сторінки біографії національного пророка і генія, ще раз доторкнулися до його полум’яного слова.

На уроках украінськоі мови та літератури учителька Роєнко О.П. використала вправи з інфомедійноі грамотності «Спростуй мем» та «Груповий відеопроєкт про творчість Тараса Шевченка». Поговорили із учнями та ученицями про вплив пропаганди на формування комплексу меншовартості та розглянули , як цей вплив може виявлятись у сучасному інтернет-просторі. Під час уроків скористалися напрацюванням попередніх старшокласників - інтерактивною картою творчості генія українського народу. Учні 7-М, 8-І, 7-Е та 8-А класів долучилися до обговорення запропонованих учителем відеоматеріалів. Учні 8-Е класу ( учитель Хавронич С.М.) взяли участь у "Літературному парфомансі за творами Тараса Шевченка". Школярі 6-В класу ( учитель Литвиненко Л.М.)  підготували мотиваційний постер «Від Тараса-пастуха до золотого перетину української історії».

 

Переглядів: 64 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar