МЕНЮ
Головна » 2017 » Листопад » 9 » День української писемності та мови в школі
6:58:32
День української писемності та мови в школі

 

День української писемності та мови  у Черкаській спеціалізованій школі I-III ступенів №18 відзначається на рівні загальнодержавного свята. Школа майорить різнобарв’ям українських вишиванок. Це традиційна форма одягу учнів та  вчителів школи цього святкового дня.

На першому уроці учні школи виконали творчу письмову робіту. Упродовж дня школярі   брали участь в учнівських проектах : ознайомилися з інформ-досьє «Історія української мови», інтелект-вікторині «Веселкова наша мова», поетичних п’ятихвилинках «Лунай величне наше слово», конкурсі скоромовок «Хто зможе повторити?», книжковій виставці «Писемність  та мова – жива плоть, яка створювалася  мільйонами поколінь» у шкільній бібліотеці. Усі охочі мали можливість сфотографуватися в улюблених витворах українців – вишиванках!

 О 12 год. 30 хв. школярі та педагоги школи написали Всеукраїнський диктант національної єдності. За результатами І етапу Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика визначено учнів, які захищатимуть честь школи у ІІ(міському) етапі конкурсу. А підбиття підсумків дня – мовознавче свято « Слова…У вас мудрість вічна і любов жива», підготовлене учителем української  мови та літератури Танцюрою Л.М. та її вихованцями. Також учні 9-Л класу  (учитель Роєнко О.П.) візьмуть участь у Всеукраїнській мовній конференції  «Мовне питання в контексті сучасної доби» у ЧСШ №28 ім. Т.Шевченка.

Переглядів: 689 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar