МЕНЮ
Головна » 2018 » Листопад » 11 » День української писемності та мови
2:04:40
День української писемності та мови

Кількість учасників – 784 учні 3-11 класів.

Кількість переможців – 59 учнів 3-11 класів.

День української писемності у Черкаській спеціалізованій школі I-III ступенів №18 імені В’ячеслава Чорновола відзначається на рівні загальнодержавного свята. Школа майорить різнобарв’ям українських вишиванок. Це традиційна форма одягу всіх учнів та вчителів школи цього святкового дня.

Упродовж дня школярі долучилися до проведення найрізноматніших заходів, підготовлених учителями-словесниками. Розпочався день з проекту «Ти вічна, мово, щира і жива» та акції «Будь грамотним!»

Наступний етап - виконання творчих письмових робіт учнями всієї школи на першому уроці.

Цікавими для школярів були інтерактивні «Філологічні посиденьки з котом Інжиром» (учитель Литвиненко Л.М.), флешмоб «Наголосопад» для учнів 4-их класів, мовне лото (цікавинки з лексики та фразеології) для 5-А класу (учитель Роєнко О.П.), інтелект – вікторина «Веселкова наша мова» для учнів 5-Л та 5-М класів (учитель Хавронич С. М.), філологічна гра «Мовне доміно» для шестикласників (учитель Танцюра Л. М.).

Учні та вчителі також долучилися до написання ХVІІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Фіналом дня стало мовне свято «Мова, вишивана роками, мов рушник » для учнів 3-11 класів, підготовлене учителем української мови та літератури Литвиненко Людмилою Миколаївною. Учасників свята – переможців шкільного етапу – спонукали зрозуміти значення власне українських слів, закликали до активного вжитку питомо українські слова.

Увесь день у школі панував святковий настрій.

       

Переглядів: 440 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar