МЕНЮ
Головна » 2016 » Вересень » 12 » День пам'яті жертв фашизму
11:05:01
День пам'яті жертв фашизму

День пам’яті жертв фашизму – міжнародна дата, яка відзначається щорічно у другу неділю вересня і присвячена мільйонам жертв фашизму. Цей день визначений у 1962 році.

Вибір припав на вересень, оскільки на цей місяць припадають дві пов’язані з Другою світовою війною дати – її початок ( 1 вересня 1939 року) та закінчення (2 вересня 1945 року). Це й стало одним із визначальних чинників уведення дня жалоби в другу вересневу неділю.     

У день, коли вшановують пам'ять жертв фашизму, в кожній країні, яка брала участь у Другій світовій війні, не лише скасовують розважальні заходи, урочистості, що припадають на цю дату, а й відвідують пам’ятники, меморіали, цвинтарі. Гасло Дня пам’яті жертв фашизму «Об’єднатися, щоб  протистояти екстремізму».

Учні Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №18 приєдналися до світової спільноти й вшанували пам'ять жертв фашизму. Члени лекторської групи ( керівник – учитель історії Туренко В.В.) розповіли про сучасні прояви фашизму, закликали бути пильними на варті миру.

 

Переглядів: 726 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0