МЕНЮ
Головна » 2023 » Квітень » 26 » Чорнобильська трагедія. Пам’ятаємо
1:59:49
Чорнобильська трагедія. Пам’ятаємо

Сьогодні ми вшановуємо жертв Чорнобильської трагедії, долучаючись до Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Ми згадуємо Чорнобильську аварію та її згубні наслідки, завдані для не одного покоління людей. На жаль, російська імперія зла нині шантажує весь світ загрозою застосування ядерної зброї, масовим винищенням людей, яке вона планує розпочати з України.

Вже в перший день повномасштабного вторгнення в Україну ворог захопив ЧАЕС. Нехтуючи історією, правилами безпеки, російські військові рили окопи у «Рудому лісі», завозили на територію Чорнобиля важку військову техніку, ризикуючи спричинити чергову катастрофу. Сьогодні, в день пам’яті, учні 1-11 класів  взяли участь у тематичних годинах спілкування, обговорили кризовий екологічний стан нашої планети, знаходили шляхи подолання загрози. Школярі були активними учасниками вікторини «Що я знаю про Чорнобильську катастрофу?», переглянули документальні та анімаційні ролики про Чорнобильську катастрофу, обговорили порядок дій під час ядерної загрози, створили в техніці оригамі янголів пам’яті, білу троянду - символ екологічно чистого довкілля.

Вшановуючи жертв Чорнобильської трагедії, зокрема, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС (пожежників, військових, лікарів, будівельників тощо), подякуймо їм та їхнім рідним за те, що вони тоді звершили героїчний подвиг заради людства – ціною власного життя і здоров’я захистили інших від смертельної радіаційної загрози.

 

Переглядів: 80 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar