МЕНЮ
Головна » 2020 » Грудень » 10 » Акція «16 днів проти насильства» у школі
9:18:11
Акція «16 днів проти насильства» у школі

З 25 листопада  по 10 грудня 2020 року в школі проходила щорічна   акція «16 днів проти насильства». За планом роботи  було створено Інформаційний «паркан»  «Я – проти насильства». 

Учні четвертих класів здійснили подорож  у  Країну прав дитини . Під час мандрівки школярі дізналися про Конвенцію прав дитини, усвідомили свої права, виступили в ролі юристів, на прикладах казок визначили , які права головних героїв порушувалися. Діти поділилися думками, чому важливо не тільки захищати свої права, а й поважати права інших людей. 

У 6-8 класах проведено тематичні бесіди та опитування щодо ставлення учнів до паління, вживання психоактивних речовин. Встановлено, що школярі усвідомлюють небезпеку паління, вживання алкоголю і наркотичних речовин, підтримують  здоровий спосіб життя. 

З метою підвищення рівня поінформованості учасників  освітнього процесу щодо проблеми торгівлі людьми для учнів 9-х  класів проведено годину спілкування щодо протидії торгівлі людьми з переглядом відеофільму «Станція призначення – Життя», школярами 5-9 класів підготовлена виставка плакатів «Людина – дар, а не товар».

У старших  класах проведено уроки гендерної рівності. На заняттях учні розмежували поняття «стать» та «гендер», визначили,  у чому розбіжності соціальних характеристик жінки і чоловіка, пройшли тест, щоб зрозуміти, в якій мірі дев’ятикласники  обізнані про психологічні відмінності чоловіка і жінки. З учнями 10-х  класів проведено годину спілкування «Я та інші. Порозуміння і піклування про себе». 

У рамках акції побували в школі начальник відділу зв’язків з громадськістю УПП м. Черкаси Сліпченко Ю.А., старший інспектор з особливих доручень Семенюк В.В., старший інспектор патрульної поліції Колісник А.І., які провели бесіди з учнями 6, 8 класів на тему «Відповідальність за жорстоке поводження з однолітками, а також вчинення кримінальних правопорушень проти особистості».

Усі заходи було проведено з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Заходи, які проводилися під час акції «16 днів проти насильства»,сприяли формуванню у дітей ціннісного ставлення до власного життя та здоров’я,обізнаності з питань протидії домашньому насильству, формування нетерпимості до будь-яких форм насильства за ознакою статі.

 

 

Переглядів: 207 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar