МЕНЮ
Головна » 2019 » Лютий » 1 » 29 січня - День пам'яті Героїв Крут
2:25:36
29 січня - День пам'яті Героїв Крут

Сто років тому відбулась одна з найтрагічніших подій в історії нашої країни. 29 січня 1918 року відбувся бій під Крутами, в якому українські студенти пожертвували своїм життям, аби спинити армію більшовиків при наступі на Київ. Цей приклад самопожертви молоді багато в чому нагадує подвиг Небесної сотні та "кіборгів".

Бій українських вояків проти більшовицької армії на станції Крути затримав ворога на чотири дні. Добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру, який de-facto означав міжнародне визнання української незалежності. Минуло сто років, а ми знову змушені обороняти власну незалежність ціною людських жертв.

До 100-річчя битви під Крутами, з метою вшанування пам’яті героїв, які віддали своє життя за незалежність української держави, 29 січня проведено Урок мужності «Героями не народжуються, героями стають». Восьмикласники під керівництвом учителя історії Коваленко З.Г. підготували змістовну інформацію про події минулого. Розповідь супроводжувалася переглядом уривків з фільмів, доповнювалася віршами та піснями про подвиг юнаків. Учні вдало поєднали представлення подій минулого з подвигом героїв Небесної сотні.

Захід розкрив значення бою під Крутами, протистояння героїв Небесної сотні та самовіддану боротьбу на сході України наших бійців для подальшого розвитку національно-визвольної боротьби в Україні та виховання українських патріотів.

Переглядів: 305 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar