МЕНЮ
Головна » 2018 » Листопад » 19 » 16 листопада у школі пройшов ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ.
9:55:08
16 листопада у школі пройшов ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ.

Це свято запровадили у 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме в цей день було ухвалено декларацію принципів терпимості, в якій йдеться про рівність усіх людей. 16 листопада в багатьох країнах проводяться акції, спрямовані проти екстремізму, різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості.

Для української мови поняття «толерантність» відносно нове і однозначного тлумачення поки що немає. Для того, щоб краще зрозуміти походження цього слова, учням школи було запропоновано здійснити невеликий лінгвістичний екскурс - особливості перекладу слова «толерантність» різними мовами, познайомитися з прислів'ями, створеними в різні часи, різними народами, які належать до різних світів, культур, релігій, але усі вони закликають до згоди, до терпіння, до миру.

В цей день було проведено бліц-опитування «Чи толерантна я людина?», у якому взяли участь 49 школярів. Учні 9-М класу виготовили плакат «Толерантність – це модно», а 5-М клас з допомогою учнів 11-І класу підготували колаж свого бачення толерантної школи. Протягом дня проходила загальношкільна акція «Обійму безкоштовно», в ході якої усі бажаючі своїми щирими обіймами піднімали настрій, заряджали позитивністю на весь день своїх однокласників, друзів, вчителів.

 

  

Переглядів: 581 | Додав: ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar